Slik kan en framtidig iPod kanskje komme til å se ut. Men den blir trolig penere, for Apple vil legge solcellepanalet under overflaten, slik at det blir usynlig.

Annonse


iPod på solenergi?

Apple har søkt patent på en ny teknologi som gjør overflaten på en iPhone eller iPod til et eneste stort solcellepanel.

Dårlig alternativ i dag

Hittil har solenergi ikke blitt betraktet som noe reelt alternativ for å lade opp mobiltelefoner, MP3-spillere og bærbare datamaskiner.

Dette fordi bare en liten del av overflaten har kunnet bli utnyttet til solcellepaneler. Og med respekt å melde pynter ikke tradisjonelle solcellepanaler ikke akkurat opp på en blank, hvit Apple-dings…

Kan beholde designet

Med Apples nye teknologi blir det mulig å legge solcellepanelene under overflaten. Det betyr at en iPod eller en iPhone kan beholde sitt pene design, og like fullt bli ladet opp av solstråler.

Patentet bygger videre på en teknologi som Motorola tok på patent på i 2001. Den gangen påpekte imidlertid Motorola på visse begrensinger som ville gjøre det vanskelig å kommersialisere systemet.

Disse begrensingene skal være ryddet av veien nå.

Gjennombrudd fra Sony

Apple er likevel ikke alene om å se på solenergi som en mulig vei til å løse batteriproblematikken i framtida.

Sony sendte i helga ut en pressmelding om at de har utviklet en helt ny form for solceller som har en energioverføring på 10 prosent, noe som er langt bedre enn dagens teknologi på området.

Kilder:
Macrumours.com
IT News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse