Viacom og Google ligger i en bitter strid om YouTube. Om Viacom skulle vinne, betyr det slutten på nettet slik vi kjenner det, hevder Google.

Annonse


– Dere kan ødelegge nettet

Mediegiganten Viacom har saksøkt YouTube-eieren Google for det de mener er minst 150 000 ulovlige klipp på YouTube.

Mye fra MTV

Blant de påstått ulovlige klippene er blant annet snutter fra musikk-TV-kanalen MTV, som Viacom eier. Viacoms argusøyne har funnet klipp både fra South Park, SpongeBob Squarepants og MTV Unplugged.

Og som om dette ikke var nok, har Viacom påpekt at det ligger klipp fra Al Gores miljøthriller «An Unconvenient Truth» der ute – fullstendig uten samtykke verken fra Gore eller mediemogulene i Viacom-byggets direktørfløy.

Nulltoleranse

– Vi kan ikke tolerere noen form for piratvirksomhet fra noen som helst, og det inkluderer også YouTube. De slipper ikke unna med tyveri av våre produkter, er Viacom-sjefen Sumner Redstones bastante konklusjon.

Redstone mener at Viacom-saken vil skape presedens, slik at andre medieselskaper lettere vil kunne saksøke YouTube og andre «snyltere» i framtida.

– Vi går helt til Høyestrett

Google har så langt nektet å gå med på et forlik, og ønsker å møte Viacom i retten.

– Dette tar vi hele veien til Høyestrett. Det har vi gjort klinkende klart, sier Googles direktør for innholdspartnerskap, David Eun.

Eun mener at hele friheten til å formidle kunnskap og informasjon på nettet kan bli ødelagt dersom dersom Viacom når fram med sitt søksmål.

– Dette søksmålet utgjør en trussel mot hundretusener av mennesker som lovlig utveksler materiale på nettet, heter det på Googles offisielle blogg.

Kilder:
BBC
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse