Den «snille» utgaven av Scorpions-albumet «Virgin Killers» Siden med den «slemme»  utgaven er nå blokkert av seks britiske nettleverandører.

Annonse


Wikipedia barneporno-mistenkt

I 1976 ga den tyske tungrock-gruppa Scorpions ut albumet Virgin Killer.

Naken småjente på omslaget

Albumet ble først gitt ut med en naken, ti år gammel jente på coveret. Dette vakte så sterke reaksjoner at bandet til slutt måtte trekke plateomslaget.

Enden på visa ble at albumet ble gitt ut med et uskyldig bilde av bandet – i alle andre land enn deres hjemland Tyskland. Nyopptrykk av albumet har derimot bare det nye omslaget, også i gruppas hjemland.

Etterforskes etter artikkel

Denne historien er relativt vanskelig å fortelle uten å vise omslagene det er snakk om. Men det skulle åpenbart Wikipedia ikke gjort.

Nå har nemlig FBI innledet etterforskning mot nettleksikonet, etter at det kristen-konservative nettstedet World Net Daily brakte en artikkel som både nevnte det famøse platecoveret og mange andre eksempler på det de mener er grove overtramp av seksuell karakter fra Wikipedias side.

Nakne strippere

Blant annet hevder nettstedet at det på Wikipedia finnes filmsnutter av menn og kvinner som masturberer, og som til og med får orgasme for åpent kamera.

I følge nettstedet finnes det også bilder av strippere i aksjon – helt nakne. Noe de mener ikke hører hjemme i et lekskon som har eratetet det gode, gamle tibindsverket i bokhylla i de tusen hjem.

Må foreligge enighet

Nettstedet og deres meningsfeller argumenterer med at mange barn bruker Wikipedia i skolearbeidet. Wikipedia-ledelsen argumenterer på sin side med at de ikke selv redigerer sidene sidene. Dette overlater de til leserne.

Nettleksikonet praktiserer et slags rådssystem der bilder eller artikler med kontroversielt innhold først blir fjernet når det foreligger enighet om dette blant moderatorene.

Dette for å unngå en berg og dalbane-rutine der innhold vekselvis bli fjernet og satt inn igjen – alt etter bidragsyternes ideologiske, politiske, moralske eller religiøse ståsted.

Søk etter penis – få se penis!

Samntidig har Wikipedia som filosofi de at folk virkelig skal få se hva sakene de søker opplysninger om virkelig dreier seg om.

– Når et barn søker etter «penis», forventer han å finne akkurat det, moderator Cry Bass i Wikipedia til World Net daily.

Saken har en parallell i kontroversene rundt den amerikanske fotografen Jack Sturges, som i forrige måned holdt ustilling i Kristiansund. Sturges har spesialisert seg i å ta bilder av nakne småjenter.

Annonse


Annonse