Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iStock_000003076701XSmall

SP3 sender PCen i loop

Sender XP i en endeløs rekke med omstarter.

Stor-oppdateringen Service Pack 3 til Windows XP kan sende maskinen inn i en endeløs rekke omstarter av maskinen.

Sliter med AMD-CPU

Jesper Johansson er programmerer og har god kjennskap til Windows. Ifølge Johansson er det kun snakk om maskiner fra HP og maskiner med CPU fra AMD problemet gjelder. På onsdag startet rapportene å dukke opp om det svært kritiske problemet.

«Jeg installerte akkurat Windows SP3 og etter installasjonen og omstart av maskinen klarte ikke maskinen å starte Windows. Maskinen viser bare Windows XP-oppstartslogo og kort tid etter tar maskinen en omstart av seg selv», forklarer en frustrert bruker på Microsofts supportforum.

Gjelder maskiner fra HP også

Det er to identifiserte problemer. En av dem innebærer maskiner fra HP med AMD-CPU, det andre er et problem med maskiner med AMD-CPU og gir melding om at det er noe feil med BIOS. Ifølge Johansson er det tvilsomt at det er BIOSen som er problemet.

De fleste brukerne med problemet klarer heller ikke å starte Windows XP i sikkerhetsmodus for å prøve å rette filen med systemgjennoppretting.

Kan rettes

HP-problemet kan rettes ved å deaktivere driveren intelppm.sys, mens det andre problemet omgås ved å plugge inn flashminne i en USB-porten før man starter maskinen.

MS har så langt ingen oppdatering til problemet, men ser på saken.

Ikke første gang for MS

Det er ikke første gang det går rundt for Windows. I mars i fjor kunne vi melde at en muspeker sendte Vista i loop og en oppdatering til samme OS sendte i februar i år også maskinen i loop.

Kilde:
Computerworld

Stikkord: amd, cpu, os, service pack, sp3, vista, windows, windows xp, xp