Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Aksjonærene raser mot Yahoo

Var fornøyd med prisen til Microsoft.

Det er ikke bare Ballmer som sliter for tiden på grunn av Yahoo/Microsoft-kampen.

Nå sier aksjonærene sin mening

På søndag ble det kjent at Microsoft trakk budet på Yahoo (digi.no). Det har fått mange til å spekulere i om Microsoft kun forsøker å sette ned aksjeverdien til Yahoo før de gjennomfører et fiendtlig oppkjøp, eller om de heller finner andre, mindre selskaper å kjøpe opp.

Ikke overraskende er aksjonærene forbanna, siden Microsofts tilbud nå tilsvarer 15 prosent over markedsverdien til Yahoo. Gordon Crawford, en bestyrer for et fond som eier 6 prosent av aksjene i Yahoo, viser sin skuffelse til The Wall Street Journal.

– Jeg er voldsomt skuffet over Jerry Yang. Jeg tror han overspilte en svak hånd, sier han.

Søksmål

Spørsmålet er nå om aksjonærene vil kaste Yahoo-styret ved neste møte. Andre nøyer seg ikke bare med den tanken:

To store, offentlige pensjonsfond for brann- og politivesenet, samt det offentlige vesen i Detroit har tidligere varslet at de vil gå til felles søksmål mot Yahoo, som de hevder fører en «Si nei til Microsoft uansett»-politikk.

Så spørs det om Jerry Chang må komme krypende tilbake til Microsoft.

Kilder:
The Wall Street Journal
Fox Business
Techcrunch

Stikkord: ballmer, Microsoft, the wall street, yahoo