Piratene blir bare fler og fler og er enda mer gavmilde.

Annonse


Krever penger for tapt trafikk

I februar beordret en dansk domstol at nettleverandøren Tele2 måtte legge inn en sperre for torrent-nettstedet The Pirate Bay.

Rettsaken var startet av IFPI, en organisasjon som kjemper for rettighetshaverne i platebransjen. Piratebay svarte i kjent stil med å sende alle Tele2-kunder til The Jesper Bay, hvor man finner instruksjoner for å omgå sperren.

Slår tilbake

Nå tar The Pirate Bay et nytt steg i kampen mot IFPI – en talsmann for nettstedet sier til bloggen Torrentfreak at de vil kreve kompensasjon fra IFPI for tapte inntekter som en følge av blokkeringen.

Brokep, en av personene bak The Pirate Bay, skriver i bloggen sin at pengene vil bli brukt til å finansiere lovende danske artister som ønsker å dele musikken sin gratis på nett. Videre kaller han det en poetisk rettferdighet og begrunner det med at “IFPI forsøkte å ødelegge for disse menneskene.”

Kilder:
Torrent Freak
Copy me happy

Annonse


Annonse