Bilde 10

Annonse


XP får leve to år til

1. juli i år skulle det etter planen ikke lenger være mulig å få kjøpt Windows XP. Nå har Microsoft utsatt utfasingen på ubestemt tid.

Asus og Intel årsaken

Årsaken er at det har kommet flere populære maskiner på markedet som ikke klarer å kjøre Vista.

Blant disse er Asus EEE-PC , som selger som varmt hvetebrød i USA, og som er i ferd med å lanseres også andre steder i verden.

Intel har på sin side lansert sin 2Go PC , som kan kjøre enten XP eller Linux – ikke Vista.

Ga etter for press

Det er ikke første gang Microsoft må revurdere avviklingen av sin absolutt lengst levende (og mange vil si beste) Windows-versjon.

I februar i år måtte de gi etter for press fra en tallrik og svært aktiv folkeaksjon for å redde XP.

Skyver på stopp-dato

Microsoft kunne den gangen ikke love å fortsette å levere operativsystemet, men lovte derimot å forelenge supportperioden. Absolutt slutt ble satt til 30. juni 2010 – for markedene som selger billig-versjonen Starter Edition.

Nå utvider de altså levetiden for hele XP-sortimentet. I første omgang er det snakk om to til tre år, men Microsoft oppgir ikke lenger noen absolutt sluttdato.

Høy og tydelig beskjed

– Vi har hørt beskjeden høyt og tydelig: Kundene og partnerne våre ønsker seg XP på denne nye typen maskiner, sier Microsofts Michael Dix.

Selv om Windows Vista er en salgssuksess i kraft av at alle nye PCer har denne Windows-versjonen om bord, kan den ikke kalles en PR-suksess.

Sjelden har et operativsystem fått så mye pepper, og mange brukere har migrert tilbake til XP etter å ha opplevd trøbbel med Vista.

Kilder:
Yahoo News/AP
Engadget
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse