Twitter kan bli lagt inn i Facebook - mot en rund sum.

Annonse


Folkevandring til Twitter

For første gang i historien opplever nå det sagnomsuste nettsamfunnet Facebook en nedgang i antallet påloggede brukere.

– Helt som forventet

Årsaken er etter alt å dømme Twitter, som er en mye enklere tjeneste. Det eneste du gjør på Twitter, er å fortelle vennene dine hva du gjør akkurat nå. Litt mindre av Facebook, og litt mer av Messenger, så å si.

Dette er helt som forventet, skriver Marius Slette Johansen i sin blogg Blogandtell.net.

Overeksponering på Facebook

I følge ham har nordmenn lang tradisjon for å forflytte seg fra ett nettsamfunn til et annet – plutselig og uten varsel. Først var det Biip, så var det nettavisenes Nettby og Blink, og så Facebook. Og nå altså Twitter.

Twitter er ikke noe nytt eller revolusjonerende, det er tvert i mot noe av det enkleste nettsamfunnet som kun tilbyr oss én enkel funksjon – si meg hva du gjør. Suksessen bak Twitter er delvis et resultat av denne digitale folkevandringen vi stadig begir oss ut på. Facebook var i sin tid bra når Facebook gjorde det vi forventet, å holde rede på venner og få kontakt med gamle kjente. Så kom alle applikasjonene vi har lært å hate, overeksponeringen av alt vi gjør. Twitter gjør det enkelt for oss. Men Twitter vil også forsvinne som nok en kuriositet etter hvert og noen andre tar over tronen som det hotteste stedet å være på nettet, skriver Slette Johansen.

Vår søsterpublikasjon Digi.no brukte for øvrig Twitter som eksperiment under et reportasjeoppdrag denne uka.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse