Gutta i Wrath Attack vil at du skal dele musikken deres så mye som mulig og maner bransjen til å tenke nytt.

Annonse


Norsk band ber om pirathjelp

Det norske metallbandet Wrath Attack vil at du skal dele musikken deres.

– Musikkbransjen må følge med

Det nystartede bandet søker helt nye måter å få musikken ut til massene på og mener fri kopiering av musikken, live-spilling og merch-salg er fremtiden.

– Vi føler at fildelere har fått litt mye pepper i media i det siste, og synes derfor at mye av den gode jobben disse fildelerne faktisk gjør kommer i skyggen av alt dette. De er en god distribusjonskanal for små og store band, og vi synes at musikkbransjen burde prøve å følge utviklingen, istedet for å kriminalisere den enkelte musikk-fan, forteller bandet til ITavisen.

Håper bransjen vil tenke nytt

Vokalist og gitarist Jan Lindsø i Wrath Attack forteller til ITavisen at de håper et nytenkende plateselskap vil være interesserte å snappe opp en kommende plate. Om ikke blir det hele selvfinansiert med forhåpentligvis god hjelp fra norske pirater som bes om å dele musikken så mye som mulig.

– Øker salget

Guttas påstand om at piratene gjør en god jobb støttes av økonom Karen Croxon i saken vi skrev 25. mars:

– Digital piratvirksomhet blir beskyldt for å true hele industrier. Det er naturlig å stille følgende spørsmål: Hvorfor utvikler noen selskaper tilnærmet vanntett teknologi for å beskytte sin intellektuelle eiendom, mens andre ser ut til å ta lettere på kopieringen? spurte Croxon under et foredrag for prestisjetunge Royal Economic Society.

Til tross for at releasedatoen er satt til 12. april har bandet valgt å legge ut demoen i sin helhet her, her og på bandets MySpace.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse