MacBook

Annonse


Apple saksøkt

Apple i samme klemme som erkerival Microsoft.

Har ikke millioner av farger

Apple har mye å glede seg over for tiden. Markedsandelen for datamaskiner er nå oppe i hele 21 prosent og aldri har merkevaren Apple vært hottere. Likevel er ikke alt en dans på roser. Selskapet har igjen blitt saksøkt for misvisende markedsføring akkurat som Microsoft med sine Vista Capable-klistrermerker.

I reklamen skryter Apple av at deres Macbooks støtter millioner av farger, mens de i virkeligheten kun støtter 6-bit TFT med 262.144 farger. En ekte 8-bit skjerm ville ha klart millioner av farger som Apple skryter av. Nærmere bestemt 16.777.216.

Ikke første gang

Apple har allerede blitt saksøkt for samme sak en gang før, den gang i mai 2007. Den saken tapte selskapet for Fred Greaves og Dave Gately. Apple kom til enighet med saksøkerne, men det betyr ikke at Apple slipper unna flere søksmål.

Annonse


Etter Apples tap har advokatfirmaet Kabateck Brown Kellner sett samme mulighet og har nå saksøkt iPod-selskapet for misvisende markedsføring.

– Apple lurer kundene sine til å tro at de kjøper noe «nytt og bedre» selv om kundene faktisk sitter igjen med noe «nytt og utdatert», sier Brian Kabatech i Kabateck Brown Kellner.

Apple vil ikke kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Kilde:
DailyTech

Annonse