Nettgiganten Verizon nekter å oppgi kundeopplysninger, selv ikke når en dommer forlanger det.

Annonse


Gjør fildeling mer effektivt

Som oftest prøver nettleverandører å strupe torrent-trafikk og fildeling. Amerikanske Verizon gjør det motsatte. De lanserer nå en teknologi som skal gjøre livet lettere å leve for fildelerne.

De nærmeste får forrang

Teknologien har fått navnet P4P – en slags videreføring av P2P, begrepet som brukes om fildeling i dag.

P4P virker slik at de maskinene som ligger nærmest deg geografisk får prioritet. Dette reduserer belastingen på nettet med rundt 50 prosent, viser Verizons egne undersøkelser.

58 prosent fra maskiner nær deg

Med dagens torrent- og P2P-systemer er den geografiske plasseringen av maskiner som leverer data til hverandre helt tilfeldig. Dette er svært inneffektivt, og en av de viktigste årsakene til at torrent-trafikken er i ferd med å kvele deler av Internett.

Verizons undersøkelser viser at med P4P-systemet kommer hele 58 prosent av trafikken fra lokale kilder. Til sammenligning er det bare seks prosent som ligger nært deg geografisk med dagens system.

Vil ikke leke politi

Det er lite sannsynlig at Verizons konkurrenter vil kaste seg på det samme toget. De er mest opptatt av å hjelpe film- og musikkbransjen å demme opp for piratvare.

Nylig stengte nettleverandøren Comcast for BiTorrent, og strupet dermed tilgangen til piratmateriale mer eller mindre effektivt for sine kunder.

Verizon sier på sin side at de ikke ønsker å være politi overfor sine kunder. I stedet vil de gjøre de tjenestene kundene etterspør enda mer effektive.

Kilde:
Yahoo News/Newsfactor

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse