Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kjenner følelsen? Du kommer inn i et enormt «hypermarked» med tusenvis av kvadratmeter godsaker. Da er det kjekt å ha en intelligent handlevogn med programvare fra Microsoft... (Ill.: MediaCart.com)

Finn påskeølet med Microsoft

Se den nye høyteknologiske handlevogna.

Den høyteknologiske handlevogna MediaCart hjelper deg i prinsippet å finne alle typer varer. Så om du absolutt vil ha cola og potetgull eller øl og pølser, så hjelper handlevogna deg med det.

Holder deg sunn

Men som det gode og samfunnsnyttige selskapet det er, vil Microsoft selvsagt at du skal holde deg sunn og frisk, slik at du kan kjøpe nye utgaver av Windows til langt ut i pensjonsalderen.

Derfor har de laget egen programvare til den høyteknologiske handlevogna som forteller deg hvor du skal gå for å finne de sunneste varene i butikken.

Bruker WiFi

Du legger inn dietten din, og MediaCart finner selv fram til hyllene i butikken der varene du trenger for å holde deg slank står.

Ved hjelp av trådløst nett (WiFi) som er installert i kompatible butikker finner handlevogna selv fram til hyllene der varene du ønsker (eller bør) kjøpe står.

Systemet har også stemmestyring. Du bare trenger bare å si «poteter», så viser displayet din nåværende posisjon og den raskeste veien til grønnsakdisken (eller ølhylla, om du vil).

Europa-lansering i 2009

Systemet er allerede installert i utvalgte dagligvarehandler i USA, og skal etter planen lanseres i Europa i løpet av 2009.

Ingen av de store kjedene i Norge har så langt gått ut med planer om å installere systemet. Men de fleste nordmenn vet vel hvor ølet står uansett…

Britene først ute

Det britiske bransjeforbundet for kolonialhandlere, Institute for Grocery Distribution (IGD), presenterte allerede i fjor høst en prototyp som lignet. Men denne ser ikke ut til å bli en kommersiell realitet. I likhet MediaCart bruker IGD-vogna radiokoder (RFID) for å manøvrere mellom varene.

Her kan du se hvordan MediaCart med Microsoft-programvare fungerer:

Kilder:
MediaCart.com
Mail On Sunday
Times Online

Stikkord: europa, Microsoft, programvare, windows