Denne mannen lar nå sine undersåtter få kjøpe PC -om de har råd.

Annonse


Cuba opphever PC-forbud

Det kommunistiske regimet på Cuba har helt siden de første personlige datamaskinene kom kjørt en restriktiv linje. Privatpersoner har ikke fått lov til å kjøpe PC, og bare høytstående regjeringsansatte har hatt tilgang til Internett.

Mer liberal bror

Etter at Raul Castro overtok makten fra sin bror Fidel Castro har dette endret seg. I et nytt dekret fra den kubanske regjeringen heter det at PCer nå er tillatt å selge fritt i landet. Man kan også innføre PCer fra utlandet.

Tidligere ble folk som hadde kjøpt seg PC i utlandet stoppet på flyplassen. I de fleste tilfeller ble maskinen inndratt til fordel for statskassen.

DVD-spillere har også vært forbudt på Cuba, på tross av at Fidel i offentlig sammeneheng (blant annet i Oliver Stones dokumentarfilm «Commandante») har stått fram som en svoren Hollywood-fan med egen, privat hjemmekino.

Annonse


Nå får altså vanlige kubanere tilgang til slike herligheter. Om de har råd. For den økonomiske situasjonen på Cuba tillater neppe at folk flest investerer i dyr informasjons- og underholdningsteknologi.

Kilde:
Reuters.com

Annonse