Denne mannen lar nå sine undersåtter få kjøpe PC -om de har råd.

Annonse


Cuba opphever PC-forbud

Det kommunistiske regimet på Cuba har helt siden de første personlige datamaskinene kom kjørt en restriktiv linje. Privatpersoner har ikke fått lov til å kjøpe PC, og bare høytstående regjeringsansatte har hatt tilgang til Internett.

Mer liberal bror

Etter at Raul Castro overtok makten fra sin bror Fidel Castro har dette endret seg. I et nytt dekret fra den kubanske regjeringen heter det at PCer nå er tillatt å selge fritt i landet. Man kan også innføre PCer fra utlandet.

Tidligere ble folk som hadde kjøpt seg PC i utlandet stoppet på flyplassen. I de fleste tilfeller ble maskinen inndratt til fordel for statskassen.

DVD-spillere har også vært forbudt på Cuba, på tross av at Fidel i offentlig sammeneheng (blant annet i Oliver Stones dokumentarfilm «Commandante») har stått fram som en svoren Hollywood-fan med egen, privat hjemmekino.

Nå får altså vanlige kubanere tilgang til slike herligheter. Om de har råd. For den økonomiske situasjonen på Cuba tillater neppe at folk flest investerer i dyr informasjons- og underholdningsteknologi.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse