sonybluray

Annonse


Ikke kjøp Blu-ray nå!

PS3 koster fortsatt over 3000. Og den billigste frittstående Blu-ray-spileren vi klarer å finne på nettet er Samsungs BPD 1400 ligger på 2800.

Sony-sjef bekrefter

Nå bryter Sony isen og forteller selv det alle vi andre har trodd lenge: At Blu-ray svært raskt kommer ned i «folkepris». Og det kommer til å gå betydelig raskere enn DVD.

Stan Glasgow, som er toppsjef i Sony Electronics, sier at han ikke tror prisen på spillere vil synke til under 200 dollar (1026 norske kroner) i år. Men at det kan skje neste år.

Trolig 1500 i Norge

Med norsk moms og kostnadsnivå er det med andre ord realistisk å snakke om en pris på rundt 1500 kroner i 2009. Altså temmelig nøyaktig halvparten av det du må betale for en tilsvarende spiller i dag.

Er du den sparsommelige typen, og inntil videre fornøyd med DVD, er det med andre ord ingen grunn til å forhaste seg.

Har blitt Rimi-vare

Da de første DVD-spillerne kom i 1996, kostet de 5-6000 kroner. Og platene lå på 2-300 kroner, avhengig av hvor man kjøpte dem.

I dag får du nærmest kastet etter deg DVD-spillere. Det finnes modeller helt ned i 300 kroner, og spillere så vel som plater selges i dagligvarebutikker. Eldre plater kan du plukke opp for en femtilapp på Kiwi eller Rimi.

Film til femtilappen

I dag koster Blu-ray-plater om lag 250 kroner pr. film, mens DVD-utgavene typisk ligger på 160 kroner (nye utgivelser).

Mange forventer at også prisen på Blu-ray-plater vil synke dramatisk i året som kommer, men det er opp til filmselskapene.

Kilde:
Gizmodo.com

Annonse


Annonse