Ifølge en kilde techarp har vært i kontakt med kommer Service Pack 2 i april neste år.

Annonse


– MS jukset med Vista-krav

Et gruppesøksmål mot Microsoft har avdekket e-poster som kan tyde på at IT-giganten bevisst senket maskinkravene til Windows Vista i forkant av lanseringen av operativsystemet. Dette for at ikke samarbeidspartner Intel skulle brenne inne med et stort varelager.

Tømte lageret

PC-er med merkelappen «Windows Vista Capable» ble solgt i ni måneder før Vista-lanseringen. De opprinnelige kravene skal ha blitt senket noe for å sikre at Intel ble kvitt sitt lager med hovedkort med såkalte 915 integrerte grafikkløsninger.

Intel avviser at de reduserte kravene har hatt noe med selskapets inntjening å gjøre, og bestrider relevansen av e-postene.

Intel benekter påstander

Microsoft på sin side hevder overfor The Wall Street Journal at beslutningen om å inkludere 915-brikkesettene i «Windows Vista Capable» var basert på testingen av betaversjoner av Vista på den aktuelle maskinvaren, og maskinvarens brede tilgjengelighet i markedet.

Annonse


En morsom detalj: I en annen e-post som ble utlevert i forbindelse med søksmålet, skriver et medlem av Microsoft-styret til Steve Ballmer at han ikke har tenkt å oppgradere til Windows Vista riktig ennå:

-Jeg forstår ikke hvordan et produkt som har vært under utvikling så lenge, kan ha så akutt mangel på drivere, heter det i e-posten til Ballmer.

Kilde:
The Register

Annonse