ANSVAR: Illustrasjonen er hentet fra den aktuelle Dagblad-debatten. Innleggene er tilfeldig valgt.

Annonse


Fikk sparken etter Dagblad-debatt

En ansatt i Nordea har mistet jobben etter at Dagbladet varslet selskapet om at uønsket aktivitet var sporet tilbake til selskapets server.

Oppfordret til selvmord

Mannen skal ha lagt inn flere kommentarer til en artikkel om hvorvidt frokost er dagens viktigste måltid eller ikke. Blant annet skal innleggene ha inneholdt trusler og oppfordringer til selvmord.

Dagbladet valgte å ta kontakt med Nordea og gjøre dem oppmerksomme på kommentarene, for så å oppfordre bedriften i å gi de ansatte et kurs i skikk og bruk på nett. Avisen avviser å ha sendt identifiserende informasjon.

– Heksejakt av Dagbladet

Mannen innrømmer at enkelte av kommentarene var for drøye, men synes likevel at å få sparken var en overreaksjon. Selv kaller han hendelsen for en ren heksejakt fra Dagbladets siden.

Torry Pedersen, som er ansvarlig redaktør for VG Multimedia, sier at de vanligvis nøyer seg med å sperre brukerne ute fra tjenesten etter overtramp. Pedersen understreker likevel at det er viktig at folk er klar over at ytringer på nettet også innebærer ansvar og kan få konsekvenser.

Kilde.
Kampanje

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse