Hopp til navigasjon Hopp til innhold
«American Gangster» topper salgslista for HD-film i USA. På tross av at den bare er tilgjengelig på et format som er erklært dødt og begravet. (Ill.: Universal)

Dødt format på topp

HD DVD-film øverst på salgsliste.

På tross av at Blu-ray er utropt til vinneren av HD-krigen og HD DVD har måttet luske ut av ringen med halen mellom beina ligger det en HD DVD-film på toppen av High-Def Digests salgsliste for HD-film i USA denne uka.

Ekslusiv avtale

Filmen er American Gangster, som er produsert av selskapet Universal.

Siden Universal fortsatt har bindende, eksklusiv avtale med HD DVD-leiren, kan ikke filmen komme på Blu-ray ennå. Universal har likevel bebudet at framtidige filmer kommer i formatet.

Eneste HD DVD-film

Dermed blir HD DVD det eneste formatet i forhold til DVD. Den hardkokte gangsterfilmen med handling fra 70-tallets New York er en utvilsom besteselger på DVD (og uoffisielt på fildelingsnettvrkene).

At den også selger så godt på HD DVD at den går forbi samtlige Blu-ray-titler kan kanskje tolkes slik at at vinnerformatet Blu-ray heller ikke gjør så veldig mye vei i vellinga.

Må gi tapt?

Mange forståsegpåere i bransjen mener at Blu-ray vil måtte gi tapt for det mye mer etablerte DVD-formatet – før nedlasting og harddisker til slutt overtar helt.

Det hører likevel med til historien at det ikke finnes andre HD DVD-filmer på lista.

Stikkord: dvd, formatkrigen, hd, hd dvd, nedlasting, new york, usa