NRK velger BitTorrent framfor iTunes.

Annonse


Vil ikke selge på iTunes

BBC lanserte nylig nedlasting av TV-serier i iTunes, og gjennom sin nye mediespiller iPlayer.

Bare for briter

Tilbudet gjelder i første gang bare britiske seere, men en del av tilbudet vil på sikt bli lagt ut også for ikke-briter. I Norge er det foreløpig ingen TV-serier eller filmer å se i iTunes. Bare enkelte musikkvideoer ligger ute til salg.

NRK vil derimot ikke legge sine programmer ut mot betaling, verken på iTunes eller andre kommersielle nettsteder.

– Skal være gratis

– Regjeringens mediemelding er veldig klar. NRKs arkiver skal gjøres gratis tilgjengelig, og dermed er det ikke noen åpning for at vi kan satse på å selge innhold via iTunes, sier Bjørn Suhrke i NRK Aktivum.

Annonse


Tvert i mot vil NRKs tilbud ligge ute på samme basis som ulovlige mediefiler – som torrents på nettet. Materialet kan hentes på flere måter. NRK har lagt ut en klient som heter Miro. En nærmere forklaring finner du HER.

I en tidligere utgave av denne artikkelen kunne det se ut som om NRK overhodet ikke er representert på iTunes. Det er selvsagt ikke tilfelle. NRK er til stede med utallige podcasts (opptak av sine radioprogrammer). Det er heller ikke riktig at Miro er den eneste torrent-klienten som kan brukes for å laste ned NRKs TV-programmer, slik det innledningsvis sto..

Oppdatert 22/2-2008 kl. 8.25

Annonse