Linpro har gitt HRS et tilbud - og vil ikke fjerne Muhammed-tegninger.

Annonse


Norsk ISP fjernet Muhammed-tegninger

Selskapet Imbera huser nettstedet til Human Rigths Service, en norsk organisasjon som har markert seg sterkt i innvandrings- og integreringsdebatten via sin informasjonsansvarlige Hege Storhaug .

Bombe i turbanen

I følge NRK har nettstedet nå blitt utsatt for sensur av Imbera.

Nettleverandøren fjernet i følge Storhaug den berømte, danske karikaturtegningen av Muhammed, der profeten framstilles med en bombe i turbanen. Nettstedet publiserte i likhet med en rekke aviser verden rundt disse tegningene, i solidaritet med tegneren som har mottatt flere trusler mot sitt liv.

Gikk inn og redigerte

– Driftsleverandøren overprøvde redaksjonen. De gikk inn, redigerte siden vår og slettet karikaturene av Muhammed, sier Hege Storhaug i Human Right Service til NRK.

Dette er helt i tråd med norsk lovgivning på området, hevder professor i rettsinformatikk Jon Bing.

– Saklig grunn

– Tjenesteleverandøren plikter å fjerne bilder og innhold hvis vedkommende er gjort kjent med at det foregår noe straffbart. Og dels har tjenesteleverandøren rett til å fjerne innhold hvis vedkommende har saklig grunn for det, sier han til NRK.

Han mener at saklig grunn foreligger i dette tilfellet.

– Helt uakseptabelt

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener det som har skjedd er helt uakseptabelt.

Heller ikke generalsekretær Per Morten Hoff i IT-bransjens interesseorganisasjon IKT-Norge er videre begeistret for en slik praksis. Han mener at det er helt urimelig å legge redaktøransvaret over på IT-leverandørene.

Se også Digi.no.

Annonse


Annonse