DINOSAUR:  Stasjonære PC-er spås ingen lysende fremtid blant elektronikkforhandlerne.

Annonse


Årets hyllevarmere

Den svenske publikasjonen IT-bransjen har laget en liste over produkter de tror vil bli stående igjen i butikkhyllene eller forsvinne helt i løpet av året. Her er den:

1: Kablet tastatur og mus.

Utviklingen, og prisene, vil føre til at stadig flere av oss velger trådløst. Tilbudet av trådløst blir større og større, og mange vil velge å kvitte seg med kabelkaoset.

2: Håndholdte

Det eneste argumentet for å kjøpe noe som kan gjøre alt mobiltelefonen din kan, bortsett fra å ringe, er vel hvis du vil være i fred?

3: Eksterne DVD-brennere

I dag leveres så godt som ingen datamaskiner uten integrert DVD-brenner (bortsett fra MacBook Air). Naturlig nok minker da etterspørselen etter eksterne DVD-brennere.

4: CRT-skjermer

De fleste leverandører fører fortsatt CRT-skjermer, men hvorfor i all verden skulle du ønske å belemre arbeidsplassen din med et slikt monster?

5: Skype-tilbehør

De fleste har i dag mulighet for gode IP-løsninger via sin bredbåndsleverandør. Dermed er det ingen grunn til at de skulle velge en i utgangspunktet langt mer tungvint Skype-løsning.

6: Tablet PC-er

Et produkt der produsentenes forventninger lenge har vært langt større enn etterspørselen. Bransjen tror ikke dette slår igjennom i år heller.

7: Tjukkas-TV

Etterspørselen etter Tjukkas-TV-er faller i takt med at prisen på flatskjermer synker. Den taper både på størrelse, plasseringsvennlighet og billedkvalitet. Mange norske kjeder har mer eller mindre fjernet dette produktet fra sortimentet allerede.

8: Matriseskrivere

Dette produktet har strengt tatt vært dødt en stund, og får færre og færre bruksområder. Det ventes ingen eksplosjon i etterspørselen i løpet av året.

9: Nettverkshub-er

Gårsdagens teknologi, som i dag både fungerer og presterer under pari.

10: Stasjonære PC-er

Tidligere førte prisen til at de aller fleste kjøpte stasjonære PC-er kontra bærbare. I takt med at de bærbare blir billigere, synker etterspørselen etter stasjonære PC-er til hjemmebruk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse