Foeløig er Turbo 3G-dekningen nokså flekkete når du kommer utenfor byene. Men nå vil NetCom bygge ut hele nettet sitt med høyhastighet.

Annonse


NetCom-nettet blir Turbo

Mens Telenor nok var tidligere ute med utbyggingen av 3G i Norge, kom NetCom desto sterkere med neste generasjon mobilt bredbånd – Turbo 3G.

Teori og praksis

Turbo 3G brukes om kombinasjonen av HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) og 3G. Til sammen gir de to UMTS- teknologiene en teoretisk hastighet på 3,6 megabit pr. sekund ned og 384 kilobit pr. sekund opp.

Sannheten er imidlertid at kundene som regel ikke vil oppleve høyere hastighet enn mellom 0,5 og 1,5 megabit i sekundet ved nedlasting.

Foran Telenor

Dette er likevel en helt annen verden enn det de fleste forbinder med mobilt Internett i dag.

Annonse


NetCom sier nå at de skal oppgradere hele nettet sitt til Turbo 3G. Telenor har på sin side hittil bygget ut en del tett befolkede byer og populære vintersportsteder for Turbo 3G.

Dermed blir det trolig NetComs kunder som først får et reelt alternativ til WiFi når de er på farten med sin avanserte mobil og/eller laptop i utkant-Norge.

Sjekk dekningen selv

NetCom vil ikke ut med detaljer om hvor raskt utbyggingen går, men du finner et oppdatert dekningskart HER (trykk på HSDPA-knappen). Tilsvarende kart for Telenor finner du HER.

Kilde:
e24/Dagens Næringsliv

Annonse