Platebransjeleder Cary Sherman forklarer hvordan han skal filtrere vekk ulovlige filer fra nettet.

Annonse


Slik vil RIAA filtrere nettet

President Cary Sherman i den amerikanske platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association of America) kjemper desperat mot fildeling, piratkopiering og synkende platesalg.

Lovpålagt filtrering

Nå mener han at siste utvei er å pålegge modemprodusentene og nettleverandørene å legge inn filtre mot deling av filer med opphavsbeskyttet materiale.

Oppsiktsvekkende nok mener han at det nå er teknisk mulig å skille ut lovlig fildeling fra ulovlig, og at opphavsmennene dermed har det våpenet de har lenge har ønsket seg.

Innser krypteringsproblem

Kryptering er derimot et problem. Dersom piratene endrer filene slik at de passerer «under radaren», vil slike filtre ikke lenger være effektive.

Annonse


Sherman har ikke noen løsning på dette, annet enn at kryptering i seg selv vil være mistenkelig og vekke oppmerksomhet.

Nøyer seg med advarsel?

Samtidig mener han at en automatisk advarsel som dukker opp på skjermen hver gang du gjør noe som ikke eksplisitt er godkjent av platebransjen kanskje kan være nok til å hindre at folk laster ned ulovlig.

Sherman forklarer for øvrig at å kopiere sine egne CDer eller overføre dem til en harddisk eller MP3-spiller er helt greit. Selv om det juridisk sett ikke er lovlig, slik musikkbransjen ser det.

Se et utdrag av Shermans foredrag på Net Conference i Washington DC her:

Annonse