UTSPEKULERT:  Slapp sikkerhet hos nettpokerselskapene er bare en av faktorene som lar kriminelle svindle intetanende nettpokerspillere.

Annonse


Millionsvindel mot nettpokerspillere

Svensk TV4 viste i går en dokumentar om hvordan proffe nettsvindlere har gjennomført en målrettet svindel mot proffer i nettpokermiljøet. Også vanlige spillere advares.

En nettpokerspiller i det absolutte toppsjiktet som velger å være anonym, forteller at han tapte millioner til én bestemt motspiller, intetanende om at vedkommende hele tiden kunne se kortene hans.

Lurte antispyware

Da vedkommende så leverte PC-en sin inn på service, fikk han beskjed om at noen hadde installert en såkalt trojaner på maskinen. Denne sendte skjermdumper av offerets PC til en bestemt adresse flere ganger i minuttet.

– Jeg hadde både spywareprogram som jeg kjørte jevnlig og brannmur. Likevel merket jeg ingenting, sier den anonyme pokerspilleren. Han fikk senere beskjed om at svindelen var utført fra en anonym amerikansk IP-adresse.

Annonse


Prioriterer ikke sikkerheten

Mikko Hyppönen er forskningssjef ved datasikkerhetsselskapet F-Secure. Han advarer mot organiserte kriminelle som skaper virus for å tjene penger, og viser til at flere kriminelle har blitt millionærer på nettopp datavirus.

Sikkerhetseksperter mener det er fritt fram for pokersvindlere så lenge nettpokerstedene prioriterer enkel innlogging fremfor brukernes sikkerhet. Fysiske kodekort med engangskoder kunne for eksempel forhindret noe av svindelen.

Rundlurt av 16-åring

Kalla Fakta har også intervjuet 16 år gamle ”Gustav”, som avslører hvor dårlig sikkerheten kan være på pokernettstedene. Selv har han klart å overta flere millioner kroner fra proffenes internett-konti.

– Jeg tenkte ikke så mye over det. Jeg kom inn og så at det var mye penger der, og da vil man jo gjerne ha tak i dem. Det var jo så lett, sier 16-åringen til Kalla Fakta på TV4.

Utnyttet menneskelige feil

Gustavs metode var å posere som andre pokerspillere ved blant annet å opprette brukere som lignet til forveksling. Disse brukte han til å få smålån i de andre spillernes navn, og til å stjele mer informasjon, som passord, msn-innlogging og lignende.

En av de som ble utsatt for Gustav betalte til og med løsepenger for å få kontoen sin tilbake. Selv ikke etter dette fikk han være i fred for Gustav, som nå er dømt til samfunnstjeneste og å betale erstatning.

Her kan du se hele programmet på P4s nettsider

Annonse