Drobo lar deg skifte ut  fire harddiskerdisker etter behov.

Annonse


Genial lagring

Det finnes nok av eksterne harddisker med USB-kobling der ute. Det er heller ingen mangel på disker til å putte i PCen, om du gidder å gå inn med skrujern og en god porsjon tålmodighet (og litt banning, om det er trengt der inne og ledningene ikke sitter som de skal etterpå…).

Hot swap av hjertens lyst

Selv har jeg alltid drømt om et fleksibelt rack der jeg kan fjerne og sette inn disker akkurat som jeg vil. Uten å tenke på konfigurering, backup og andre forstyrrende og tidkrevende ting.

Nå ser det ut som løsningen er her. En amerikansk boks med navnet Drobo lar deg bytte ut akkurat som du vil. PCen «ser» de fire diskene som en enkelt stor disk, og mister ikke data om du tar ut en av diskene og setter inn en ny.

Fås i Norge?

Slik kan du ta ut de eldste og minste diskene og bytte dem ut med nye disker etterhvert som de blir billigere og større.

Annonse


Det gjør heller ikke noe at boksen ser langt penere ut enn tilsvarende racks på IT-avdelingens serverrom.

Prisen ligger på 500 dollar (om lag 2800 norske kroner) i USA. Med moms, frakt og norsk kostnadsnivå bør den ligge på godt under 4000 kroner her til lands. Vi har ikke greid å finne produktet i noen norske nettbutikker. Multicom og iWay er blant de som annonserer merkevaren i Norge. Om de kan skaffe denne modellen, er en annen sak.

Selskapet har også bebudet en nettverks (NAS)-modell som vil koste noe mer.

Annonse