Annonse


Tillater litt video

Kinesiske myndigheter innførte like etter nyttår nye og strenge regler mot video på nettet.

I tråd med sosialismen

I følge reglene skal all video på kinesiske nettsider være «i tråd med de sosialistiske prinsipper den kinesiske republikken bygger på» og ha «et positivt, samfunnsbyggende innhold».

All pornografi, vold og kritikk av samfunnssystemet er selvsagt forbudt. Det samme er utrolig nok det kinesiske myndigheter kaller «forfalskninger». Det vil si videoer som later som de er noe annet enn det de er (med andre ord ca. 80 prosent av YouTube…)

Man kan spørre seg hvordan kinesiske myndigheter skal klare å håndheve disse reglene. Men Kina har utallige restrikskjoner på nettet fra før, og det kan virke som de har både teknologi og personell til å gjennomføre dem effektivt.

Annonse


Tillater etablerte tjenester

Et lite hull finnes likevel i reglementet. Nå har nemlig myndighetene bestemt at utenlandske selskaper som la ut videoer på kinesiske nettsider før reglene trådte i kraft, skal få lov til å fortsette med det.

Det vil si at f.eks. YouTube kan operere som før. Mens utenlandske selskaper som prøver å etablere seg, ikke vil få lov til det dersom de ikke godtar reglene og stenger brukernes tilgang til andre servere enn de kinesiske.

Kilder:
Yahoo News/AP
BetaNews

Annonse