RealPlayer har et dårlig rykte. Nå blir det neppe bedre...

Annonse


– Styr unna RealPlayer!

De fleste har vel ment det lenge, men nå er altså den reklamebefengte mediespilleren fra Real offisielt klassifisert som «Badware».

Får ikke beskjed

I følge organisasjonen Stop Badware (som finansieres av Google) er mediepilleren Badware fordi den ikke opplyser om at den installerer et annonsevisningsprogram på brukerens PC.

I tillegg påpeker organisasjonen at du ikke får beskjed om at musikkstreameren Rhapsody følger med på kjøpet.

Vanskelig å avinstallere

Verst av alt er det likevel at det er så godt som umulig å avinstallere styggedommen. Om du gjør det, ligger det igjen rester som både gir deg annonser når du minst venter det og lager krøll for musikk- og filmavspilling via konkurrerende programvare.

Annonse


«Badware» betyr i følge nettstedet programvare som ikke nøyaktig oppgir funksjoner og egenskaper før installering.

Brukes av BBC

StopBadware.org beklager sterkt at RealPlayer fortsatt brukes for å høre på BBCs sendinger via nettet. BBC er verdens mest hørte kringkastingskanal.

De fleste av BBC-kanalene er tilgjengelig for andre mediespillere som Windows Media Player og iTunes (via MP3-stream), men RealPlayer markedsføres fortsatt som hovedplattform.

Det er også flere andre store medieselskap som har «giftet» seg med Real. Men markedsandelen har de siste årene sunket betraktelig til fordel for Windows Media Player og MP3.

Annonse