eick_internet[1]

Annonse


Nytt kabelbrudd i Middelhavet

India, Egypt og store deler av Midtøsten har siden fredag måttet klare seg med sterkt redusert internettkapasitet etter at det ble konstatert brudd på to fiberkabler i Middelhavet.

– Kritisk sammenbrudd

Man antar at et skipsanker har kuttet den såkalte FLAG-kabelen (Fiber-optic Link Around the Globe) og skadet en kabel som lå ved siden av, den såkalte SEA-ME-WE 4-kabelen. Begge disse kablene går gjennom Midtøsten og India til henholdsvis Australia og Sørøst-Asia.

Nå er altså enda en kabel røket, denne gangen i Midtøsten. Det dreier seg om den undersjøiske Falcon-kabelen. Ifølge Flag telecom, som driver både Falcon og FLAG-kablene, har dette ført til et kritisk telekom-sammenbrudd.

– Ikke last ned musikk!

Reparasjonsskip skal være sendt ut til begge bruddstedene, og det er ventet at reparasjoner vil bli påbegynt om kort tid. Man regner med å ha internettkapasiteten i India oppe på 80 prosent innen fredag. Flag Telecom regner med at Falcon-kabelen er tilbake i drift ca. 12. februar.

Annonse


Kabelbruddene har ført til store problemer for internettleverandører i Midtøsten, India og Egypt. I Egypt har man bedt nettbrukerne om å la være å laste ned filmer og musikk til krisen er over. Inntil bruddet er reparert, rutes trafikken til Europa via satellitt og andre improviserte kanaler.

Kilde:
BBC

Annonse