POTENSIELL PENGEMASKIN:  YouTube vil dele av overskuddet med sine beste bidragsytere. Disse kan nå bli med i YouTubes partnerprogram.

Annonse


Tjen penger på YouTube

I USA og Storbritannia kan ivrige YouTube-brukere nå gå inn i YouTubes partnerprogram og faktisk tjene penger på videoene sine.

Andel av annonseinntektene

Pengene tjener du ved at du får en andel av reklameinntektene fra annonser som går ved siden av videoen din. Det er en forutsetning at videoen er originalmateriale, og at du er en fast bidragsyter til YouTube.

For de fleste vil det ikke være de store summene det er snakk om. De som jevnlig produserer videoer som generer millioner av klikk, kan imidlertid tjene flere tusen dollar i måneden, ifølge YouTube.

YouTube-fenomener

En av disse er sangeren og låtskriveren Tay Zonday. Hans sang Chocolate Rain har generert 14 millioner klikk til dags dato, og leskedrikkprodusenten Dr Pepper har laget et helt nytt produkt oppkalt etter låta. Hovedperson i den store reklamekampanjen er selvfølgelig Zonday.

Annonse


Historien om YouTube er også historien om flere ukjente kreative sjeler som har oppnådd berømmelse på bakgrunn av sine hjemmesnekrede YouTube-vidoer. Mest kjent her hjemme er kanskje Lasse Gjertsen, som du kan se et eksklusivt intervju med her.

Kilde.
BBC

Annonse