Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OMSTRIDT KLIPP: NYPD Blue-skuespillerinnen Charlotte Ross skaper furore med sin nakne rumpe, nesten fire år etter at klippet ble sendt. (Ill.: Faksimile YouTube)

Naken TV-rumpe ble YouTube-suksess

Kjempebot til NYPD Blue ga suksess på YouTube.

Det amerikanske svaret på Kringkastingsrådet, Federal Communications Comission, bestemte seg for å gi 52 amerikanske TV-stasjoner en bot på tilsammen 1,43 millioner dollar, eller ca. 8 millioner kroner etter at de alle hadde vist en naken kvinnerumpe før klokken ti om kvelden.

Fire år gammelt overtramp

Det litt spesielle her er at overtrampet skjedde for fire år siden, og dreide seg om en episode av detektivserien NYPD Blue. Boten skapte imidlertid enorm interesse for det aktuelle klippet, og i skrivende stund har over én million nettbrukere sett det på YouTube.

Etter å ha gransket det aktuelle klippet, er FCC kommet fram til at det er støtende å vise en voksen kvinnes bakende i beste sendetid.

Også i Norge har vi et såkalt «vannskille», der TV-kanalene er blitt enige om å ikke vise materiale som kan oppfattes som støtende for barn før klokken ni om kvelden. Her hjemme har NYPD Blue alltid gått langt senere enn dette tidspunktet.

Kilde:
The Register

Stikkord: internett, sensur, the register, youtube