Hun trodde hun skulle få sparken. Og det fikk hun...

Annonse


Trodde hun fikk sparken – slettet alt

Marie Lupe Cooley (41) fra Jacksonville i Florida leste en jobbannonse i lokalvisen. I annonsen sto nummeret til sjefen hennes, og alt tydet på at det var hennes egen jobb som var utlyst.

Slettet i sinne

Det viste seg å ikke stemme. Men like fullt satte Marie kursen mot arkitektkontoret der hun jobbet for å hevne oppsigelsen.

I vilt sinne slettet hun alle bedriftens data, inklusive backup. Dermed gikk sju års arbeid i den digitale papirkurven, inkludert detaljerte og uerstattelige arkitekttegninger. Den antatte verdien på tegningene alene er 2,5 millioner dollar – om lag 13 millioner norske kroner.

– Ødela alt for alle

– Hun bestemte seg for å ødelegge alt for alle. Hun saboterte rett og slett hele bedriften, i den tro at hun skulle få sparken, sier sheriff Ken Jefferson til Fox News.

Annonse


I tillegg til bedriftens leder og eier var Cooley den eneste som hadde tilgang til datafilene som ble slettet. Dermed var det ganske åpenbart hvem som hadde utført udåden.

Cooley har nå ikke overraskende fått sparken på ordentlig. I tillegg er hun siktet for grovt skadeverk. Filene er derimot reddet, ved hjelp av programvare som klarer å hente fram igjen data som er slettet.