Denne bærbare PCen gir deg et lett støt når du tar på chassiset, hevder flere brukere.

Annonse


Dell-laptop gir sjokk

Det uavhengige forumet for Dell-brukere i USA, Dellcommunity.com, flommer nå over av meldinger om at den bærbare XPS M1530 gir elektrisk støt ved berøring.

Mangler jord

Årsaken skal i følge det britiske nettstedet crave.cnet.co.uk være at inngangen til nettadapteren bare har to ledere i stedet for tre.

Med andre ord mangler det jord, noe som i følge nettstedet fører til at elektrisk strøm forplanter seg til maskinens aluminium-chassis.

«Prikkende følelse»

Hvor mange maskiner det gjelder og i hvilke land de er solgt, er det foreløpig ingen som kan si.

Annonse
Dell opplyser i sin Knowledge Base at maskinen følger de forskriftene som gjelder, både for 110 og 240 volt. Og at det de kaller en «prikkende følelse» ikke utgjør noen fare for brukeren.

– Trekk ut kontakten

De innrømmer med andre ord at det kan gå noen volt gjennom chassiset.

Derfor anbefaler de å trekke ut kontakten i PCen før man kobler til USB-kabler til printere og annet tillegsutstyr.

– Ingen norske tilfeller

Markedssjef Hans Kristian Seime i Dell Norge sier til ITavisen at man så langt ikke har hatt rapporter om noe lignende fra norske eiere av XPS M1530.

– Dell produseres flere steder i verden. For Norges vedkommende kommer maskinene fra våre fabrikker i Irland og Polen, sier Seime.

Han utelukker ikke at «støtet» maskinene gir kan ha andre årsaker, slik som statisk elektrisitet man gjerne får når man går på syntetiske tepper og lignende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse