Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ROBOT MED SMÅSØSKEN: Her er Spykee, med Spykee Miss og Spykee Vox i bakgrunnen. Roboten kan fange opp WiFi-signaler med en rekkevidde på ca. 100 meter. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Leketøysrobot tar tyven på fersken

CES: Las Vegas: Spionerer på huset via WiFi.

Er du gammel nok til å ha hatt Meccano-byggesett? Nå kommer produsenten Erector/Meccano med spionroboten Spykee, en videreutvikling av deres eksisterende lekeroboter.

Tar innbruddstyver på fersken

Spykee er trådløs og kontrolleres via WiFi, enten fra din hjemme-PC eller via Internett. Spykee kan ta opp video, spille av musikk og ringe via VOIP. Den går automatisk til ladestasjonen sin og lader seg selv når batteriene begynner å bli tomme.

Spykee kan også passe på huset ditt når du er borte. Hvis den oppdager bevegelser kan den aktivere en alarm eller ta et bilde som den sender til deg via e-post.

Liten frøken

Spykee finnes også i mindre avanserte utgaver. Spykee Cell kontrolleres via mobiltelefon. Den kan blant annet ta bilder som den lagrer på mobiltelefonen din via bluetooth. Du får også Spykee Miss og Spykee Vox. Disse kjenner igjen stemmen din og reagerer på talekommandoer. De kan også programmeres til å utføre forskjellige funksjoner.

Alle Spykee-rootene er iPod-kompatible og har iPod-dock, slik at de kan spille av musikk fra MP3-spilleren mens de beveger seg rundt i huset.

I USA er prisen på Spykee 299 dollar (ca. 1700 kr). Spykee Cell går for 199 dollar (ca. 1100 kr), mens Spykee Miss og Spykee Vox går for 149 dollar (ca. 900 kr). Leketøysimportøren Nikko har det norske agenturet for robotene, men noen norsk pris eller lanseringsdato er ikke kjent ennå.

<b>KONTROLLPANEL:</B> Spykee kan kontrolleres fra PC-en, uansett hvor du er i verden.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)
Stikkord: ces, las vegas, Maskinvare, mp3, roboter, wifi