Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tar e-valg til retten

Urokråkene Chaos Computer Club slår til igjen.

Myndighetene i den tyske delstaten Hesen har bestemt at innbyggerne i åtte kommuner skal stemme elektronisk ved landdagsvalget 27. januar.

– Fare for demokratiet

Den kjente hackergruppa Chaos Computer Club har undersøkt valgmaskinen fra selskapet fra NEDAP.

Derfor går gruppa nå rettens vei for å få stoppet det elektroniske valgsystemet, som de mener har så mange hull at det utgjør en fare for det tyske demokratiet.

Hacket NASA opg KGB

Chaos Computer Club er en slags hackerverdenens svar på norske Blitz, og har en lang historie som urokråker både i Tyskland og internasjonalt.

På 80-tallet hacket de både den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA og den tidligere sovjetiske etterretningsorganisasjonen KGB. De har også brutt seg inn både i Tysklands landbaserte telesystemer og i GSM-systemet for mobil.

Og nå altså valgmaskinen, som de allerede i 2006 klarte å hacke. Hullene skal i følge gruppa ikke være tettet, på tross av at de viste hvor enkelt det var å manipulere den.

Søkelys på sikkerhet

Hensikten med aksjonene har i følge gruppa selv hele tiden vært å sette søkelyset både på manglende sikkerhet i samfunnet. Ved å bruke konkrete, aktivistiske metoder vil de vekke opinionen.

De har også ved flere anledninger markert seg sterkt mot nettsensur og kopisikring. Gruppa har tilgang til juridisk kompetanse, og passer nøye på å ikke bryte tysk lov med sine aksjoner.

Kilde:
CCC.de

Stikkord: hacking