INTERAKTIVT DUKKETEATER:  Jazzband-dukkene følger musikken som spilles av på skjermen til minste detalj.

Annonse


Skal disse redde HD DVD?

LAS VEGAS (ITavisen): HD DVD-alliansen har måttet tåle et tungt nederlag denne uken, etter at det ble klart at filmgiganten Warner heretter vil gi ut alle sine filmer på det konkurrerende formatet Blu-ray.

Nekter å gi seg

Toshiba nekter imidlertid å gi opp sitt høyoppløste videoformat, og på deres stand kom vi over dette noe kuriøse oppsettet som skal demonstrere de interaktive mulighetene som ligger i HD DVD.

Toshiba har alltid fremholdt at de interaktive mulighetene er en av HD DVDs største fortrinn i motsetning til Blu-ray. Dukkene vi fikk se her var koblet til HD DVD-avspilleren ved hjelp av en switch som videreformidlet den spesifikke medieinformasjonen fra platen.

Vil skape stemning i stua

Hver gang saksofonisten spilte på TV-en, begynte så saksofonistdukken å spille samtidig. Også lyseffektene ble styrt av videoinnholdet.

Toshibas tanke er ikke at du skal ha et distraherende dukketeater ved siden av TV-en, men at du for eksempel skal kunne koble lyset og klimaanlegget hjemme til DVD-spilleren for å få en enda mer komplett filmopplevelse. Er det mørkt og kaldt på TV-skjermen, vil det da kunne bli mørkt og kaldt rundt deg samtidig.

<b>MODELL: </b> Toshiba har utviklet denne modellen for å illustrere de interaktive mulighetene som ligger i HD DVD.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)
<b>UKLAR FREMTID: </b> Dukkene illustrerer et spennende konsept. Vi er imidlertid usikre på om dette er nok til å redde HD DVD i en periode da alle dømmer formatet nord og ned.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse