Hopp til navigasjon Hopp til innhold
HD DVD har tapt så mye terreng at de ikke lenger tør å møte pressen. (Ill.: Per Ervland)

Spikeren i kista for HD DVD?

Pressekonferanse på CES avlyst.

Før jul gikk det hardnakkede rykter om at det store filmselskapet Warner ville droppe HD DVD og bare gi ut filmer i det rivaliserende formatet Blu-ray.

Warner over til «fienden»

Natt til lørdag norsk tid kunne The New York Times bekrefte at ryktene stemmer.

Dette var et så alvorlig slag for HD DVD-leiren at den offisielle organisasjonen HD DVD Group valgte å avlyse pressekonferansen de hadde bebudet på elektronikk messen CES i Las Vegas.

– Dødt medium

I en e-post til samtlige registrerte pressefolk på messen heter det de for øyeblikket diskuterer Warners kunngjøring med HD DVD-produsentene for å avgjøre om hvilke skritt som nå skal tas.

Observatører på messen har nå begynt å si høyt at HD DVD er et dødt medium, og at det vil gå samme vei som Sonys Betamax (som på 70-tallet måtte gi tapt for JVCs VHS).

Overrasket

Den eneste redningen måtte være om Toshiba bladde de opp de helt store dollarsedlene til filmselskapene. Som kjent sliter de store studioene med økonomien, og et passende beløp kunne kanskje overbevise dem om å fortsatt satse på HD DVD.

Selv om HD DVD-gruppa avlyste, gjennomførte Toshiba sin egen pressekonferanse. Der uttrykte de overraskelse over Warners avgjørelse. Ikke minst fordi HD DVD etter Toshibas syn har gjort kraftig innhogg i markedet for HD-film i USA.

– Tøff dag

– Som du kanskje skjønner er dette en tøff dag for meg, sier Toshibas amerikanske markedssjef Jodi Sally til Computerworld.com.

Det kan vi levende forestille oss. For nå er det bare Paramount og Universal som støtter formatet deres. Alle de andre har nå gått over til Blu-ray.

Stikkord: blu-ray, ces, formatkrig, hd dvd, las vegas