Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ingen grunn til å velge ODF, mener rapport.

Ber om unnskyldning for Office-tabbe

– Vi gjorde for dårlig jobb.

Microsoft innrømmer nå at de var for raske på labben da de med et pennestrøk (eller rettere sagt et par programstrenger) stengte for eldre Microsoft-formater og formater fra Corel og Lotus i 2003-utgaven av verdens mest brukte kontorpakke.

«Sikkrhetsproblem»

Installerer du oppdateringen Service Pack 3 (SP3) for Office 2003 er det ikke lenger mulig å lese eldre tekstfiler og regneark fra Corel (CorelDRAW og Quattro), Lotus Notes og noen av de eldste variantene av Word, Excel og Powerpoint-filer. (Den komplette listen finner du HER.

Begrunnelsen var opprinnelig at disse formatene utgjorde et sikkerhetsproblem – uten at det ble begrunnet nærmere. Sperringen førte imidlertid til at flere av Microsofts tidligere utfordrere på kontorpakkefronten (de fleste har måttet gi seg for overmakten) protesterte.

Gjeninnfører støtten

Nå gjør Microsoft helomvending. Først om fremst ber de om unnskyldning for at de misinformerte brukerne ved å fortelle om en sikkerhetsrisiko som faktisk ikke var der.

I tillegg har selskapet nå lagt ut et sett med .reg-filer som setter på plass formatstøtten som var i Office 2003 før den omstridte oppdateringen.

– Full gjennomgang

Microsofts seniorprogrammerer David LeBlanc uttrykker det slik i sin offisielle MSDN (Microsoft Developer Network)-blogg :

– Jeg vil understreke at vi ikke trekker tilbake støtte – vi gjør standardinnstillingene sikrere. Om du er blant de brukerne som tenger å åpne disse formatene, vil vi fortsatt støtte deg. Vi innser også at vi ikke har gjort dette så brukervennlig som vi skulle ønske, og vi ber om unnskyldning for at dette ikke har vært så godt dokumentert eller lett som det burde vært. Vi kommer også til å ha en full gjennomgang for å sikre at vi gjør dette bedre for framtida.

Stikkord: Microsoft, office, service pack