Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bombardert med nyttårshilsener

E-post fra Trine (40) spredt til 100 000.

Trine D. Breddari skulle bare sende en hyggelig nyttårsjhilsen til venner og bekjente. Men på grunn av en feil hos NetCom ble medlingen spredt som et virus.

Sanmme melding 10 000 ganger

Enkelte av Trines venner skal ha fått meldingen 10 000 ganger. Samtidig blir den sendt videre hver gang. Til sammen regner NetCom (bredbåndslverendøren, ikke mobilselskapet) at over 100 000 når har mottatt meldingen – i masse eksemplarer.

– Operatørene bare skylder på hverandre. Det gjør meg helt fortvilet. Her sitter jeg 2000 kilometer unna «sentral-Norge» med en liten laptop – og det som begynte som et uskyldig julekort har blitt et mareritt. Vi vet ikke vår arme råd om hva vi skal foreta oss for å få stanset galskapen. Selv om jeg for lengst har koplet laptopen fra nettet, fortsetter kortene å strømme ut, sier den uheldige nyttårsgratulanten til VG Nett.

Stikkord: sikkerhet, virus