DSC01401

Annonse


Nye 360-rykter

Xbox 360 har hatt en veldig god høst salgsmessig, men konkurransen tilspisser seg, med økende salg for både Wii og PS3. Dermed er det logisk å forvente nyheter fra Microsofts kant som vil drive salget fremover.

Om få dager sparkes elektronikkmessa CES i gang, og der skal Microsoft-bossen Bill Gates holde sin siste tale før han overlater roret til andre. Innholdet i talen er naturligvis ikke kjent, men Brier Dudley, journalist i Seattle Times, kommer med noen spådommer angående mulige annonseringer.

Lisensert teknologi

Hovedspekulasjonen er ganske interessant. Dudley leker med tanken at Microsoft vil lisensere 360-teknologien til andre, utvalgte elektronikkprodusenter. Det betyr at vi i fremtiden vil muligens se en enhet produsert av for eksempel Toshiba, som vil inneholde en 360 samt alle mulige andre teknologier som Toshiba ønsker å legge inn (enten det er HD DVD-spiller, opptaksmuligheter eller andre funksjoner).

Tilsvarende prosjekter har vært prøvd før. Spillselskapet 3DO forsøkte å koble sammen spill og hjemmeunderholdning allerede i 1993 – de designet teknologien, men det var Panasonic, Sanyo og Goldstar som produserte selve maskinene. Dessverre ble systemet en stor flopp på grunn av sin høye pris og kraftig konkurranse fra mer avanserte PlayStation.

Annonse


Innebygd HD DVD?

En annen rykte angående Bill Gates’ tale på CES er at han endelig vil annonsere en Xbox 360 med innebygd HD DVD-avspiller. Dette har vært snakket om mye tidligere, og vi blir ikke overrasket om en slik versjon av konsollen blir realitet i år.

Dette er selvsagt kun løse spekulasjoner, men det er ikke mange dagene til CES sparkes i gang. Så vi kommer tilbake med oppdaterte nyheter så snart vi vet mer.

Flere spådommer her

Annonse