Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kanskje ikke helt kurant personvern på Apples telefon, men på den annen side kan den hjelpe til med bevis mot kriminelle. (Ill.: Apple)

3G iPhone bekreftet

AT&T-sjef lover mer fart.

Apple vil komme med en ny utgave av iPhone som støter høyhastighets Internett (3G). Det kunne toppsjefen Randall Sephenson i teleselskapet AT&T røpe overfor MacWorld under en førjulsmiddag.

Bare EDGE ennå

Meldingen kommer ikke som noen stor overraskelse. For skal Apple kunne konkurrere på det europeiske markedet, må telefonen deres støte 3G-nettet. Dette nettet er godt utbygd over hele Europa og i deler av Asia, men er mindre utbredt i USA.

I dag støtter iPhone bare EDGE – i tillegg til WiFi og Bluetooth.

Tidsnok for Norge?

Det er imidlertid usikkert om det er den nye 3G-modellen som vil komme når iPhone lanseres i Norge en gang i løpet av 2008. mange nordmenn vil trolig utsette kjøpet om bare EDGE-modellen er tilgjengelig i butikkene.

Like før jul uttalte finansanalytiker og Apple-ekspert David Bailey at det kommer en helt ny iPod-modell i løpet av 2008.

Bekreftet

Denne modellen skal i følge Bailey i tillegg til 3G ha et nytt, tynnere design og mer minneplass.

Diise opplynsingene er ikke bekreftet vrken av Apple eller AT&T. Men 3G r i hvert fall bekreftet av teleselskapet som har eksklusiv bindingsavtale med Apple i USA.

Stikkord: iphone