Fox-filmer på iTunes etter nyttår, skal vi tro amerikansk presse.

Annonse


Leie-film på iTunes

I følge flere amerikanske er nå Apple enig med filmgiganten Twentieth Century Fox om å leie ut filmnyhetene via den nettbaserte film/musikkbutikken iTunes.

Bare se, men ikke røre

Avtalen ventes å bli annonsert i forbindelse med MacWorld-messen i San Francisco den 14. januar, når Steve Jobs holder sin tradisjonsrike åpningstale.

I følge både Financial Times og konkurrenten Wall Street Journal vil systemet bli slik at man kan laste ned de nyeste filmene fra Fox for bruk innen en nærmere bestemt tidsperiode.

Tilbudet vil trolig ikke bli tilgjengelig for nordmenn i første omgang.

Annonse


– Ingen kommentar

Verken Apple eller Fox vil så langt kommentere meldingene.

Filmbransjen har nå for alvor begynt å merke at mange foretrekker å laste ned sine filmer (for det meste ulovlig) framfor å kjøpe dem på en fysisk DVD.

Desperate bransje

Salget av DVD-plater har falt med 12 prosent siden i fjor, og analyser selskapet Screen Digest har fortetatt viser at DVD-salget ikke lenger dekker produksjonsomkostningene.

Bransjen har derfor skrikende behov for å komme seg over i den verdenene kundene deres befinner seg. Platebansjen har delvis greid spranget med iTunes, men sliter med konkurranse fra de ulovlige nettverkene og det aktum at Apple styrer hele salget.

Kilde:
Yahoo/Reuters

Annonse