TVer som dette vil vi trolig se flere av fra Panasonics side de enste åra. Nå vil selskapet slå seg sammen med Hitachi om LCD-produksjon,.

Annonse


Panasonic og Hitachi sammen

Panasonics moderselskap Matsushitsa Electric er i samtaler med rivalen Hitachi om å opprette et felles gigantselskap for produksjon av LCD-flatskjermer.

Må bli større på store skjermer

Panasonic er solid plantet i plasma-leiren, men har også begynt å komme med LCD-modeller. Også Hitachi satser på begge hester.

Nå mener imidlertid begge selskapene at de må bli større på LCD – spesielt når det gjelder de store skjermstørrelsene.

LCD stiger drastisk

I reklamekampanjene sine hevder Panasonic at plasma er bedre enn LCD. Likevel må de forholde seg til en virkelighet der etterspørselen etter plasma forventes å synke med 15 prosent innen år 2010 og LCD-salget vil stige i samme periode med frapperende 85 prosent. Dette i følge analysebyrået DisplaySearch.

Annonse
På hjemmebane er Sony i ferd med å få dominans på dette området, mens koreanerne med Samsung og LG i spissen også gjør krav på LCD-tronen.

Panasonic har allerede et samarbeid med både Toshiba og Hitachi om produksjon av LCD. Om den nye avtalen blir noe av, vil Hitachi og Panasonic bygge en felles fabrikk til 15 milliarder norske kroner.

Kilde:
Reuters.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse