Hopp til navigasjon Hopp til innhold
FALSK FARESIGNAL: Sprettoppreklamer som forsøker å lure deg til å installere falsk antivirus har vært vanlige lenge, men nå sniker de seg inn på store, seriøse nyhetsnettsteder.

TV4 spredte skadelig kode

Infiserte brukere ved hjelp av sprettopp-reklame.

Svensk TV 4 er i en pinlig situasjon etter at noen har utnyttet nettstedet til å infisere deres brukere med skadelig kode.

Falske virus-trusler

Det dreier seg om sprettopp-reklame fra såkalte antivirusselskaper som forteller deg at din PC kan være utsatt for virus, og forsøker å tvinge deg til å kjøpe «beskyttelse» for flere hundre kroner.

Programvaren fjerner imidlertid ikke skadelig kode fra maskinen. I flere tilfeller gjør den det motsatte, ved installere cookies som gjør at man til stadighet får uønsket reklame på skjermen.

Mer og mer utspekulerte

En representant for sikkerhetsselskapet Symantec opplyser at det skjer fra tid til annen at stjålne kredittkort brukes for å kjøpe reklamebanner som sprer skadelig kode. Han vil ikke spekulere i om det er dette som har skjedd med TV4.

ITavisen har tidligere skrevet at store og respekterte nyhetsnettsteder som Reuters og The Economist har hatt problemer med uautorisert sprettoppreklame. Også en større dansk avis skal ha opplevd dette nylig.

Kilde:
TechWorld Säkerhet

Stikkord: internett, sikkerhet