Hopp til navigasjon Hopp til innhold
cuSAKrtis_1197111434

50 Cent: – Piratkopiering skader ikke

– Platebransjen må tilpasse seg.

Flere av de virkelig store artistene begynner å snakke platebransjen midt i mot. Nå også 50 Cent.

Eget plateselskap

Før 50 Cent gikk på scenen i Oslo forrige uke hadde han noe å si om platebransjen. Hans eget plateselskap G Unit Records merker også fildelingen, men mener at det ikke går ann å legge skylden på piratkopiering.

På spørsmål om hvordan salget går nå som fildeling blir stadig mer populært: – Ikke så bra. Alle er berørt av endringene i teknologi, og alle må forandre seg. Ikke minst de som driver med hip hop, en sjanger med et ungdommelig publikum som er tidligere ute med å ta i bruk teknologien enn klassisklyttere og jazzfans.

– Bransjen må tilpasse seg

50 Cent er helt klar på at det ikke skader artistene, og at bransjen er nødt til å tilpasse seg de nye trendene.

– Det som er viktig for bransjen å forstå, er at dette egentlig ikke skader artistene. En ung fan kan faktisk være akkurat like hengiven og dedikert om han har kjøpt ei plate eller om han har stjålet den, forteller rapperen.

Andre inntektskilder

Artisten mener at det er konserter og merchandise, og ikke plater som blir den store inntektskilden fremover.

– Konsertene er stappfulle av folk, og industrien må skjønne at den må ta seg alle de 360 gradene rundt en artist. De må få større deler av inntektene sine fra konserter og merchandise, det er den eneste måten de kan forsvare bruken av markedsføringskroner, sier rapperen.

Kilde:
Kjendis.no