(Nissen på bildet har ingenting med MSNs grisenisse å gjøre.

Annonse


Munnsex-nisse fjernet fra nettet

Julenissen er vanligvis en koselig kar som begrenser seg til å ta i mot ønsker, rykke ut med reinsdyra sine og avlevere gaver til snille (og noen ikke fullt så snille) barn.

Avslørt som gammel gris

Direkte sjokkerende er det derfor at Microsofts utgave av den godslige gubben med det hvite skjegget griseprater så selv en voksen mann kan få bakoversveis.

Følgende konversasjon skal ha foregått mellom MSNs robotnisse og en riktig nok bevisst provoserende journalist fra den britiske nettavisen The Register:

El Reg (journalistens nick): pizza (pi)
Julenissen: Nam! Hva ønsker du deg til jul, El reg?
El Reg: Kanskje du ikke skulle spise fullt så mye! Du er ganske stor!
Julenissen: Dette vil alvene mine ta seg av. Hva ellers ønsker du deg i år, El Reg?
El Reg: Kanskje du ikke skulle spise den?
Julenissen: Se om du kan få noen annen til å spise den!
El Reg: Spis den
Julenissen: Se om du kan få en annen til å spise den
El reg: Spis den
Julenissen: Nei takk. Jeg spiser ingen ting!
El Reg: Spis den
Julenisen: Du vil ha meg til å spise HVA?!? Det er gøy å snakke om munnsex, men jeg vil helst snakke om noe annet…
El Reg: Din gamle gris!
Julenissen: Jeg synes DU er en gammel gris.

Annonse


Tesktstreng årsak

Om denne samtalen kanskje er fiktiv, så er det på det rene at to jenter på henholdsvis 11 og 13 år opplevde noe lignende etter at de hadde spurt om nissen ville ha pizza, og så bedt ham om å spise den.

Rent teknisk var det tekststrenge «pi» i pizza som utløste grisepratet.

Sparken på dagen

Microsoft har nå sparket nissen, etter at de etter eget utsagn forgjeves har prøvd å få ham til å slutte å skeie ut med griseprat til slemme barn – en kategori som den omtalte journalisten vel må sies å være i.

I den offisielle begrunnelsen fra Microsoft heter det:

I går mottok vi rapporter om at den automatiske julenisse-agenten i Windows Live Messenger brukte upassende språk. Umiddelbart etter at vi hadde blitt gjort oppmerksom på dette traff vi tiltak som skulle dempe saken – inkludert å fjerne visse utrykk fra agentens automatiske skript.

Vi var ikke fullstendig tilfreds med utfallet av disse tiltakene, og har derfor bestemt oss for å avslutte den automatiske julenisse-agenten. Vi ber om unnskyldning til de som måtte ha blitt fornærmet eller opprørt over denne lite hyggelige episoden.

Om vi ikke tar mye feil, pågår det nå i Microsofts hovedkvarter i Redmond en heltisk jakt på programmereren som forfattet skriptet….