Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Om elevene bruker skolens maskiner til ulovlig nedlasting, bør skolen miste statsstøtten, mener filmbransjens advokat. (Ill.: wm.edu)

– Fjern støtten til pirat-skoler

Skattebetalerne skal ikke betale for elevers fildeling, mener Hollywood-advokat.

Fritz Attaway er filmbransjens advokat i Washington og jobber iherdig for å stoppe alle former for uautorisert opp- og nedlasting av film fra nettet.

– Helt greit å fjerne støtten

Nå sier han at det er lovhjemmel i USA for å fjerne statsstøtten til skoler og universiteter der elevene bruker skolens maskiner og nettforbindelse til å laste ned piratkopiert film.

– Når regjeringen subsidierer universiteter og de samtidig oppdager at de samme universitetene bruker en masse av skattebetalernes penger til å bygge digitale nettverk som primært blir brukt til å bryte opphavsretten, da synes jeg det er helt greit for Kongressen å si: – Hei, vent litt! Vi gir dere penger, og vi vil ikke bli brukt til å hjelpe disse ungene å bryte opphavsretten, utalte Attaway på en advokatkongress i Washington i går.

Ny utdanningslov

Attaways ønske kan bli en realitet raskere enn studentene og lærerne aner. Representantenes Hus behandler nå en ny lov om utdanning. I loven foreslås det tiltak mot ulovlig nedlasting.

Disse tiltakene dreier seg først og fremst om filtre og tekniske innretninger som skal hindre ulovlig fildeling fra universitetenes og skolenes maskiner. Men all erfaring har vist at dette nytter lite mot oppegående og teknisk kyndige unge folk.

Dermed kan statsstøtte-spøkelset bli trukket fram.

Kilde:
News.com

Stikkord: fildeling