Hopp til navigasjon Hopp til innhold
leopard (Ill.: Apple)

Innrømmer Leopard-tabbe

«Blokkér» betød egentlig «åpne».

Apple har vært skikkelig uheldige med sin nye brannmur-funksjon. I en stor oppdatering av OS X Leopard (10.5.1) som kommer i dag har de rettet opp en feil som nesten høres for utrolig ut til å være sann.

Misvisende navn

Apple innrømmer nå åpent at innstillingen «blokkér alle innkomne forbindelser» egentlig betød at alle prosesser som kjører på rotnivå kan motta forbindelser utenfra. Dette kan i følge Apple bety at nettverket legges åpent for uvedkommende.

For å unngå misforståelser har Apple nå omdøpt funksjonen til «bare tillat nødvendige forbindelser». Samtidig begrenser innstillingen nå de innkommende forbindelsene til helt konkrete systemoppgaver.

Stadige feilmeldinger

Apple har også rettet en rekke andre feil i 10.5.1-oppdaterignen, som kommer bare tre uker etter lanseringen av det nye operativsystemet Leopard.

En av de andre feilene som er rettet er problemer med backupfunksjonen Time Machine. Med enkelte disker fikk brukerne feilmeldinger hele tiden. Dette skal nå være rettet opp.

Frossen iMac

Brukere av nye iMac 20 og 24-tommersmaskiner opplevde at maskinen frøs fullstendig på grunn av en feil i skjermdriveren. Nå skal også dette være fikset.

En lang rekke andre små og store feil blir adressert i den 11,5 MB store oppdateringen, som ligger klar via den automatiske oppdateringen nå. Ellers finner du den HER.

Kilder:
zdnet.com
idg.se
macworld.com

Stikkord: Apple, leopard