Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nordmann mot Putin-Linux

Norsk Microsoft-topp svarer på RussianOS med Vista til 16 kroner.

Birger Steen er tidligere toppsjef i Microsoft Norge. I 2004 overtok han direktørstolen i Microsofts Russlands-avdeling.

Putin-dekret

Det er ingen hemmelighet at Microsoft sliter i Russland. Problemet er utstrakt piratkopiering og manglende betalingsevne både hos bedrifter og privatpersoner.

Nå har Steen fått et nytt problem. I forrige måned bestemte Russlands president Vladimir Putin at samtlige skoler i landet skulle bruke det russiskutviklede Linux-systemet RussianOS i stedet for Windows og Microsoft Office.

Strippet versjon

Nå svarer Steen og Microsoft med å gjøre som i Kina og India. De setter prisen på Windows Vista – med Office 2007 inkludert – ned til tre dollar (om lag 16 norske kroner).

Det dreier seg om en nedstrippet versjon av Windows Vista kalt Vista Starter Edition .

«Special price for you»

Selv om denne versjonen har visse begrensinger i forhold til de andre Vista-utgavene, kan du både surfe på nettet, se video og nettprate med Messenger. Det er også drivere for kameraer og annet utstyr installert.

Birger Steen håper utvilsomt å gjenerobre det russiske skolemarkedet med 16-kroners Vista og Office på kjøpet. Microsoft har fulgt samme strategi i mange land. Når myndighetene går for Linux for å spare penger, får de straks besøk av en Microsoft-sjef med jakka full av «special price for you»-tilbud.

Kilde:
Cnews.ru

Stikkord: linux, Microsoft, windows vista