Hopp til navigasjon Hopp til innhold
360

DivX på 360?

I følge ryktene får Xbox offisiell støtte for kodeken

Til tross for at både Xbox 360 og PlayStation 3 får nye multimediafunksjoner tilsynelatende hver dag, er det et og annet som fremdeles mangler. For eksempel ordentlig støtte for avspilling av filmer i DivX, et av de mest populære kodek-formatene. Sjansen er stor for at du har en del DivX-baserte filmer på din datamaskin.

Selv om det har lenge eksistert uoffisielle måter å spille av DivX-filer på konsollene på, kunne vi likevel tenke oss noe offisielt og stabilt.

Lekkasjer?

På en nylig presentasjon kom det frem at DivX-utviklerne muligens er i samtaler med Microsoft om å inkludere offisiell støtte. Det var under en Q&A mellom en analytiker og DivX-sjefen Kevin Hell at informasjonen ble indirekte bekreftet av Hell. Kildene siterer samtalen slik:

Coster – «Just a minor point here, but there was a recent Microsoft (MSFT) conference where I believe their media extender now incorporates the DivX codec on it, is that correct? Can you confirm that and does that mean we’re soon going to see Xboxes with DivX on them?»

Hell – «Yes! that, uh, we’re in discussions with Microsoft on that at this point in time, so I can’t go into any great detail on that. Um that is not a certified, that is not a certified or licensed product at this time.»

Dette er altså ingen direkte bekreftelse, men høres likevel ganske lovende ut. Vi følger med på flere detaljer fra den kanten.

Stikkord: xbox