Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil behandle nettpoker-avhengige på nett

Forum og arbeidsoppgaver skal hjelpe ungdom.

IT-selskapet Visma har kommet opp med et elektronisk behandlingsopplegg de mener skal hjelpe spillavhengig ungdom. Dette gjelder både de som er avhengig av pengespill som nettpoker, og de som er avhengige av tradisjonelle dataspill som World of Warcraft.

Det er Sykehuset Innlandet Helseforetak ved Sanderud Sykehus, avdeling for rusbehandling og psykiatri, som skal ta systemet i bruk.

Sikker kommunikasjon mellom lege og pasient

MedAxxess, som løsningen heter, skal muliggjøre fjernbehandling over internett mellom terapeut og pasient ved hjelp av forskjellige prosesser. Blant disse er:

– Internettbasert oppfølging av pasienter ved hjelp av sikre, elektroniske meldinger.
– Diskusjonsforum hvor både pasienter og behandlere kan lese og skrive innlegg om spilleavhengighet
– Internettbaserte arbeidsoppgaver som vil være en vesentlig del av selve behandlingen av pasientene
– Elektroniske skjema for kartlegging av pasientens tilstand og nå-situasjon, for å vurdere behandlingsmetode for pasientene

Spill- og spilleavhengighet er et stadig større problem i Norge. Produktansvarlig Eirill Pettersen Buvik i Visma Unique sier til ITavisen at mens nettpoker og andre pengespill kan ha svært negative konsekvenser for økonomien, kan det også ha store konsekvenser for unge å være avhengige av vanlige dataspill. Blant annet kan det gå ut over skolen og det sosiale.