Hopp til navigasjon Hopp til innhold
STENGER: Har du kontantkort fra Teletopia, må du bruke det opp i løpet av november.

Combitel dropper kontantkortkunder

Rydder opp i gamle Teletopia-synder.

Det norske mobilselskapet Teletopia skiftet for en tid tilbake navn til Combitel. De nye eierne ser seg nå nødt til å stenge alle kontantkortabonnement som er overført fra gamle Teletopia.

Gamle synder

Årsaken er at det er svært vanskelig for Combitel å vite hvem abonnementene faktisk er registrert på. I motsetning til NetCom og Telenor, tok aldri gamle Teletopia noen skikkelig opprydning i sine anonyme kontantkort.

De som har kontantkort hos Combitel der man er usikre på identiteten, har derfor fått en SMS der de får beskjed om at deres kontantkortabonnement blir stengt 2. desember.

Vis ID – få nytt SIM-kort

– Alle om ønsker å fortsette sitt Combitel-abonnement kan ta kontakt med oss, så sender vi et nytt SIM-kort til folkeregistrert adresse når vi får bekreftet identiteten, sier administrerende direktør i Combite, Jo Lerheim til ITavisen.

Combitelbrukere ITavisen har vært i kontakt med har reagert på at det ikke tilbys refusjon for eventuell gjenstående saldo når abonnementene blir sperret.

Kan få pengene tilbake

Lerheim lover at selskapet ikke skal være altfor stivbeinte på dette:
– Vi mener at vi nå har gitt folk et incentiv til å bruke opp saldoen i løpet av november. Det er vanligvis ikke store beløp det er snakk om. Når identiteten er uklar, er det også vanskelig for oss å avgjøre hvem som har krav på pengene, sier Lerheim til ITavisen.

Combitel er likevel åpne for å gå bort fra denne regelen dersom de skulle bli kontaktet av noen som har store beløp stående på kontantkortet, eller som ikke har mulighet til å få brukt opp pengene på kortet. De som opplever dette, bes om å kontakte kundeservice.

Kontaktet av Kripos

Post- og teletilsynet påla allerede i 2005 de store mobiloperatørene å sikre såkalt «entydig identifisering», det vil si at det ikke skulle være noen tvil om identiteten til personen som har et abonnement. Dette blant annet fordi de uregistrerte kontantkortene var svært populære blant kriminelle.

Lerheim kan bekrefte at Kripos og Økokrim flere ganger har vært i kontakt med Combitel vedrørende enkelte av deres uregistrerte kontantkort.

Alle Combitels kontantkortkunder må nå skifte SIM-kort. Dette fordi Combitel ønsker å legge om og oppgradere Teletopias gamle GSM-nett. De selskapet kjenner identiteten til har allerede fått brev i posten. Der identiteten er uklar, har selskapet imidlertid sett seg nødt til å ta kontakt direkte på SMS.

Stikkord: Mobil